Rygsmerter – panodil har ingen effekt

Politiken skriver idag om en ny undersøgelse der indikere at rygsmerter i den nedre del af ryggen ikke afhjælpes af panodiler, eller paracetamol som det aktive stof hedder.

http://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/sygdom/ECE2349487/ny-forskning-panodiler-hjaelper-ikke-paa-ondt-i-ryggen/

Artiklen bygger på en undersøgelse publiceret i det anerkendte lægetidskrift the Lancet. Her er en undersøgelse publiceret (se den oprindelige artikel her), hvor flere end 1600 personer med rygproblemer har deltaget Den viser, at det smertestillende middel ikke har bedre effekt end placebo-piller.

“Vores resultater tyder på, at paracetamol ikke har nogen effekt på restitutionstiden sammenlignet med placebo i forhold til smerter i den nedre ryg, og resultaterne sætter spørgsmålstegn ved den universelle brug af paracetamol til denne patientgruppe”, skriver forskerne

Det syntes en smule bemærkelsesværdig at vi blindt stoler på panodiler som redning for mange typer smerter og ikke for nu reelt har undersøgt virkningen af brugen.

Dette stiller større krav til de almen praktiserende læger som igennem konsultation skal vudere om det er påkrævet at udskrive stærkere smertestillende medicin igennem en recept eller henvise til anden behandling eller måske specialist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *