Receptfornyelse sker langt oftere via vagtlægen

Liberalisering af åbningstiderne i det danske samfund syntes nu også at ramme ind på danskernes holdning til hvornår de skal kunne få lavet en simpel receptfornyelse.

Den i forvejen hårdt pressede akut-telefon, der har taget over i region hovedstaden og erstattet den gamle vagtlægeordning, melder om stigende antal receptfornyelser: http://www.b.dk/nationalt/fornyelse-af-recepter-vaelter-ny-akuttelefon

Her skrives: ” ifølge opgørelsen er 20-30 pct. af borgerne blevet henvist til egen læge dagen efter eller til en læge på akuttelefonen, som i begge tilfælde i stor udstrækning er blevet bedt om at forny recepter. En opgave, der kun i meget sjældne tilfælde har akut karakter, og som lynhurtigt blev sorteret fra i den gamle lægevagtsordning.”

Der er altså rigtig mange der ønsker sig en nemmere og hurtigere mulighed for at forny deres recepter. Problemet er i dag at folk oplever de kan have svært ved at komme igennem til egen læge i tidsrummet 8-9, og deres email løsning ikke fungere optimalt eller med lange svartider.

Alternativt kan du nu få en receptfornyelse via en den online tjeneste Hejdoktor.dk. Du kan her online anmode om en receptfornyelse til en pris a 75 dkk, og vil inden for 3-6 timer modtage lægens svar herop samt den nye recept på apoteket klar til afhentning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *