Nye allergier er på vej!

Videncenter for Allergi fortæller at mindst 10 procent af danskerne en form for kontaktallergi.

Verden er efterhånden så fuld af kontroller, forbud og mærker til allergivenlige produkter, at du måske har indtryk af, at du som forbruger er godt beskyttet, når du for eksempel bruger cremer, makeup og parfume.

Du er ikke som forbruger så godt beskyttet mod allergifremkaldende stoffer som du tror. Hver dag foregår en sej kamp i laboratorier rundt om i Europa mod et væld af allergifremkaldende stoffer, som industrien tilsætter stort set alle produkter. Du har utvivlsomt hørt om kemikalier i deodoranter, hårfarve, maling og rengøringsmidler, men vidste du, at forskerne også har fundet frem til, at folk har fået eksem og andre allergiske reaktioner af for eksempel:

Det største problem i øjeblikket er stoffet MI – methylisothiazolinone. Det har været kendt siden 1980’erne som tilsætningsstof i industrien, men siden 2005 har det også været brugt i kosmetik og senere andre produkter. På den måde er det nu spredt ud til rigtig mange mennesker, fortæller Klaus Ejner Andersen, professor ved Syddansk Universitet og Hudafdelingen og Allergicentret på Odense Universitetshospital.

MI er de senere år og især siden 2010 blevet mere og mere udbredt, fordi det bliver brugt som erstatning for konserveringsmidlerne parabener, der i årevis er blevet kritiseret skarpt, fordi de er mistænkt for at have hormonforstyrrende effekter i mennesker.
Kontakt vores læger hvis du har spørgsmål til allergi https://laegecheck.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *